top of page

Usein kysyttyä

Olemme koonneet usein kysytyt kysymykset tälle sivulle. Toivottavasti löydät vastauksen kysymykseesi täältä. Mikäli kysymyksesi on edelleen ilman vastausta, olethan meihin yhteydessä info@taloyhtiosaasto.fi.

Minimal Interior Design
Dark Roofs Housing Complex
Design Book

Eikö palvelu siis maksa mitään, jos säästöä tai tuloa ei löydy?

Oikein. Meillä on tulostakuu. Mitään laskua ei tule, mikäli säästöä/tuloa ei löydy. Myöskään pelkkä löytäminen ei ole laskutusperuste. Taloyhtiö hyväksyy säästöt ja tulot, mikäli haluaa.

Onko taloyhtiön pakko valita joku kilpailutetuista toimijoista?

Ei ole. Tässä noudatetaan kuitenkin hyvää tapaa. Eli mikäli löydämme säästöjä / lisätuloja ja taloyhtiö myöhemmin valitsee kyseisen toimijan, on meillä oikeus laskuttaa tästä palkkio.

Mitä tarkoittaa takautuvat säästöt?

 

Takautuvilla säästöillä tarkoitetaan esimerkiksi tilannetta, jossa huomataan sopimuslaskutuksessa virhe aiemmilla tilikausilla ja se korjataan. Taloyhtiö saa palautuksia, eli näin ollen takautuvia säästöjä.

Kauanko taloyhtiön kartoittaminen kestää?

 

Riippuu taloyhtiön koosta ja valmistumisvuodesta. Uusissa ja pienissä taloyhtiöissä korjauksia ja tapahtumia on yleisesti vähemmän. Tällöin myös kirjanpidon läpikäyminen on nopeampaa. Palveluntarjoajille on hyvä antaa reilusti aikaa antaa tarjoukset, että saadaan paras tulos. Kartoitus kestää usein 2-3kk.

Miten laskutatte?

 

Laskutamme kvartaaleittain. Laskutamme toteutuneen taloudellisen tuloksen perusteella jälkikäteen, emme koskaan etukäteen. Eli taloyhtiö maksaa laskut parantuneella kassavirralla.

Miten raportoitte?

 

Raportoimme tasaisesti työn edetessä hallitukselle.

Miksi kannattaisi valita palvelu, eikö isännöitsijä riitä?

 

Palvelu on riskitön. Useasti keskitytään isoihin kulueriin, vaikka pienten kulujen läpikäynnillä voidaan saada paras tulos. Ulkopuoliset silmät antavat lisävarmuutta hallitukselle.

Paljonko työtä tämä vaatii hallitukselta?

 

Ei juurikaan, raportointi ja sopimusten vertailu on hyvin selkeää. Me annamme aina oman ehdotuksemme kilpailutuksen perusteella.

 

Kärsiikö taloyhtiön saamien palveluiden laatu, jos mennään hinta edellä?

 

Ei, kartoitamme aina toimijoiden referenssit. Meiltä löytyy myös monelta paikkakunnalta hyväksi todettuja toimijoita. Tarkoitus on tehdä rehellinen kilpailutus, jossa katsotaan kokonaisuus aina tapauskohtaisesti. Eri taloyhtiöillä ja hallituksilla on erilaisia intressejä.

bottom of page